سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
صدای پنج گنج جنوب، نجات هلیل، احیای جازموریان
صدای پنج گنج جنوب ( قلعه گنج، کهنوج، رودبار، منوجان، فاریاب) دغدغه‌ها، خواسته‌ها، مشکلات و مطالبات خود را برای ما بفرستید تا به گوش مسئولین برسانیم! مشخصه تلگرام جهت تماس: https://t.me/rashedjahangiri
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 43
کل بازدید : 113093
کل یادداشتها ها : 71
خبر مایه


شهرستان قلعه گنج یکی از شهرستانهای استان کرمان است. این شهرستان در جنوب این استان قرار گرفته و مرکز آن شهر قلعه گنج است. جمعیت این شهرستان در سال ????، برابر با ?????? نفر بوده است.

 

  • بخش چاه دادخدا
    • دهستان چاه رضا
    •  دهستان چاه دادخدا
    • دهستان رمشک
    • دهستان مارز 
    • دهستان تمگران 

 

 قلعه گنج:

شهرستان قلعه گنج در جنوب استان کرمان به فاصله 400 کیلومتری از مرکز استان و 75کیلومتری کهنوج واقع شده است.وسعت آن 14 هزار و 200 کیلومتر و طول جغرافیایی آن 390 کیلومتر می باشد و دارای 390 پارچه آبادی وروستا است .این شهرستان دو بخش و 5دهستان دارد که جمعیت آن 105000می باشد.فقر و محرومیت خشکسالی و مشکلات متعدد دیگر باعث شده که 80 درصد مردم این شهرستان زیر خط فقر زندگی کنند و 2در صد مابقی در حد بخور و نمیر گذران زندگی می کنند.

این شهرستان شدیدا وابسته به امور طایفه‌ها می‌باشد . هنوز که هنوز است نامزد های انتخابات برای راهیابی به مجلس به سرطایفه‌ها مراجعه می‌کنند . از مهترین طایفه‌ها و قبایل بومیدر این شهرستان طایفه  جهانگیری(شاهکزهی) .هوت{ کرمی، کرمیان، کرویی دراهوان} ،طایفه  قباهی،طایفه طاهری ،  طایفه دیناربر، حیدری شاهکزی ،طایفه نارویی ، شمبویی ، لر بیئنگ ، طایفه کامرانی ، طایفه حیدری،  ،طایفه میرزایی ، طایفه صادقی ، طایفه کشیتی،بهرامی  ،احمدی لر،طایفه دستجردی ،بایبست،طایفه  رئیسی ، طایفه لورگ ،طایفه جت و قبایل کوه شهری ، رمشکی ، سرحدی ، مارزی ، رودباری ، جلگه ای ، جازی ، ریگی ، توریگی ، شاهوایی ،  فلاحی  و بسیاری از قبایل دیگری که در طایفه ها و تیره های مختلف تقسیم شده اند 

 رو آوردن تعدای قلیلی از مردم به قاچاق مواد مخدر در این منطقه ناشی از فقر و محرومیت است .روستائیان قلعه گنج با بافتن حصیر و کشاورزی در زمین های دیگران امرار معاش می نمایند و زندگی در زیر کپرهایی که حداکثر 15 متر مربع و حداقل 8 متر مربع است در سخت ترین شرایط و بدون حداقل امکانات از مشخصه های این مردم محروم است. در این شهرستان 12 هزار و 600 کپر شناسایی شده و این به معنی وجود 13هزار و 600خانوار بدون منزل مسکونی می باشد. 4800هکتار باغ این منطقه در اثر هشت سال خشکسالی مدام خشک شده است. هزار حلقه چاه کشاورزی 72 رشته قنات 54 دهنه چشمه نیز خشکیده یا در حال خشک شدن است و هر قنات در یک روستا قرار دارد و دربعضی از مناطق  آب آشامیدنی به وسیله تانکر برای مردم حمل می شود.

 

*: وجــه تسمیه قلعه گنج

از آنجایی که قلعه گنج در گذشته کلات گنج معروف بوده و بـعضی از طوایف این منطقه به کلات گنـــجی معروف هستند می توان چنین پنداشت که مردمان این نواحی در گذشته صاحب قنات ها، گنج ها، نعمت ها و آبادانی های فراوان بوده اند. بنابراین همانطور که از اسمش پیداست سرزمین حاصل خیزی و پردرآمدی است و در آن کشت انواع محصولات گرمسیری متداول است.

* نــژادمردم قلعه گنج:

بومیان این منطقه از قوم کوچ (ققص )هستند که در جوار قوم بلوچ و فارس زندگی می کرده اند

* مــذهب مردم قلعه گنج:

مردم این شهرستان مسلــمانان شیعه و سنی هستند. شیعیان اکثریت را دارا هستند و اهل تسنن که در اقلیت به سرزمین می بـردند، بیشتر در رمشک و نواحی اطراف آن سکونت دارند .

* آب و هوا درقلعه گنج:

 آب و هــوا قلعه گنج گرم و نیمه مرطوب که در تابستان تا 52درجه ســـانتیگراد ودر زمستان تا 2 درجه ســـانتیگراد به زیر صفر نیز می رسد و میزان بارندگی در این منطقه به صورت متراکم می باشد و ممکن است در طول سال اصلا باران نبارد و گهگاهی از سال رودخانه ها نیز طغیان می کنند. 

مردم از گذشته با کشاورزی و دامداری زندگی کرده اند، کشاورزی این ناحیه بیشتر غلات بوده و درختان نخل خرما، گون، پرتقال، لیمو و نوعی قارچ صحرایی کمیاب به نام اگهر در دشت های این منطقه یافت می شود. گوسفند، بز، شتر و گاو از دام های مهم این منطقه هستند.


+ وتا


+ سلام


+ سلام






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ